Hizmetlerimiz

Hazır Kartonpiyer

 

Kartonpiyer Nedir?
Kartonpiyer Fransızca kökenli Carton ve Pierre kelimelerinden gelmektedir. Burada Carton selüloz kağıt anlamına, Pierre ise alçı anlamına gelmektedir. Günümüzde iç mekanlarda tavan ve duvar ara kesitlerinde, kapı geçişlerinde, duvar inişlerinde, tavan göbeklerinde vs yerlerde kullanılmaktadır.
 
Kullanım Alanları ve Faydaları
Kartonpiyer çoğunlukla duvar ve tavan ara kesitleriyle tavan göbeklerinde süsleme amacyla kullanlan sertletirilmiş el sanatıdır.
 
Kartonpiyer Nerelerde Kullanılr:
Kartonpiyer tüm yapı sektöründe kullanılmaktadır. Öncelikle konut, işyeri, otel gibi yapılarda dekoratif amaçlı kullanılmaya başlandı. Özellikle yapılarda tesisat, montaj gibi işlemlerden sonra ortaya çıkan yap hata ve bozukluklarında bu hatann kapatlmasında bir kurtarıcı oldu.
Her türlü isteğin, detayın kolay uygulanabilmesi ve yapı sektörünün maliyeti az dekorasyon malzemesinden biri olması, kartonpiyeri her yere, her bütçeye uygun, hem estetik hem ekonomik ürün olarak birinci sıraya yerleştirdi.
Artık hızla evlerimizde de tercih edilmeye başlandı. Kartonpiyer, özellikle alçıpan asma tavanla buluştuğunda ortaya mükemmel manzaralar çıkıyor.
Ayrıca çok hafif olması da, binalara ağır yük binmesini engelliyor Çok az ihtiyaç duyulmasına karşın bakım ve temizliğinin son derece kolay olması da kartonpiyerin tercih edilmesini sağlıyor.