Hizmetlerimiz

Dış Cephe Uygulamaları

 

Dış Cephe Mantolama
Isı ve sez izolasyonu bilincinin artmasıyla günlük yaşamımızda sıkça duyduğumuz dış cephe mantolama kelimesinin yapı sektöründeki tam karşılığı, binanın dış cephesinin strafor ve buna muadil ürünlerle giydirilerek izole edilmesi işlemidir. Bu işlemi yaparken Mantolama sisteminin değişik çeşitleri ve evreleri vardır. 
En bilinen yöntemiyle açıklamaya çalışırsak , dış cephede tuğla veyea Ytong örümü bitmiş binalarda ( tercihe göre kaba sıvadan öncede yapan var ) kaba sıva sonrası ,en az 3 cm lik olmak üzere Strafor panellerinin dübeller ile sıva harcı ile yapıştırılması daha sonrada sıve filesi ve harçla tekrar üzerinin örülmesidir. Bu işlem kaba sıvadan sonra yapılır ve en son ince sıva işlemine tabi tutularak Dış cephe mantolama işlemi sonlandırılmış olur. 
Dış cephe mantolama işleminin bir diğer versiyonuda Söve ürünleri gruplarından , Dış cephe kaplamaları katagorisinde Fugalı Dış cephe kaplama ve Yalı baskısı cephe kaplama modelleriyle yapılan dış cephe mantolamadır. Bu ürünlerin muadillerinden çok daha fazla artıları vardır en belirgin olanu ; dış cephe mantolama uygulamasını yaparken aynı zamanda mükemmel bir görünümle estetik olarak binanızıda şekillendirir.